Compound oefeningen

Een compound oefening,

is een vorm van krachttraining. Krachttraining kent twee soorten oefeningen: isolatie oefeningen en compound oefeningen. Bij isolatie oefeningen train je slechts één spiergroep. Je isoleert deze spiergroep tijdens de oefening. Bij compound oefeningen train je meerdere spiergroepen tegelijkertijd. Compound oefeningen worden daarom ook wel samengestelde oefeningen genoemd.

 

3 redenen waarom de ab roller zo goed werkt!
Wat is een ab roller?
De ab roller is zowel een simpel als complex buikspierapparaat. Het is eigenlijk gewoon een wiel met een handvat er doorheen en handgrepen aan beide zijden. Gebruik ervan lijkt ook erg eenvoudig… Totdat je het zelf probeert althans. Het is misschien wel een van de zwaarste oefeningen voor de buikspieren. Waarom werkt dit nu precies zo goed?

Je traint met één simpele oefening je volledige core en pakt direct je rug, schouder en armspieren mee. Door meer spiergroepen te trainen stimuleer je ook vetverbranding.
Doordat je deze oefening eenvoudig thuis kunt doen, is het erg makkelijk om hier een routine in op te bouwen.
In slechts 10-minuten kan je al een enorm effectieve workout doen waar je nog dagen spierpijn van hebt.
Wees voorzichtig met deze oefening want voor mensen met een zwakke onderrug kan het gevaarlijk zijn. Doe je deze oefening goed, dan ben je snel op weg naar een sterke core en strakke buik.De meeste mensen die mij deze oefening zien doen op de sportschool vinden het ook eng om te doen omdat ze bang zijn om te ver naar voren te gaan. Je kunt deze oefening ook andersom doen en de roller tegen een plint (muur) laten rollen dat geeft een veiliger gevoel.

De Quatoefening is ook een oefening waarmee je meerdere spiergroepen tegelijkertijd traint en dus onder de categorie compoundoefening valt.

Om jezelf uit te dagen ga je steeds een stukje verder weg van de muur en oefen je net zolang tot je deze oefening onder controle hebt.

Deze oefening valt onder de catogorie compount oefening omdat je meerdere spiergroepen tegelijk gebruikt.
Zolals je ziet kan je deze oefening ook met een stang met wat gewichten er aan doen .Als beginner doe je deze oefening op je knieen om meer kracht op te bouwen tot je het op de neus van je voeten kunt.

Samenvattend:

Doordat je bij compound oefeningen meerdere spiergroepen traint, heeft het de volgende voordelen:

Je verbrandt meer calorieën tijdens de workout

Je bouwt meer kracht en spiermassa op

Je traint ook coördinatie en evenwicht

Je traint vaak houdingen die je ook in het dagelijks leven of bij andere sporten gebruikt

Je workout is sneller klaar en geeft een beter resultaat

 

Succes