Afvallen hoeft niet moeilijk te zijn

Snel afvallen: de basis stappen

Ik begin even kort met de basis stappen van snel afvallen. Door de basis stappen te kennen, zal je begrijpen waarom de stappen verderop in het artikel zo goed werken.

Allereerst is het belangrijk om je te realiseren dat de snelheid waarmee je afvalt voor 70% te maken heeft met je voeding en voor 30% met sport, beweging en een paar andere factoren.

In het kort komt het erop neer dat je je vetverbranding in de basis gaat activeren met een koolhydraatarme recepten en dan vandaaruit je vetverbranding versnellen met de juiste recepten en (optionele) krachtoefeningen.

Stap 1: geen suiker en granen

Door geen suiker en granen meer te eten (en drinken) zorg je ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet te erg gaat schommelen.

Dit is goed voor het afslank proces omdat een sterk schommelende bloedsuikerspiegel de vetverbranding juist blokkeert.

Dit betekent geen koek, snoep, chocolade, taart. Maar ook geen brood, pasta, rijst, aardappels en noedels.

Dat klinkt misschien als een streng dieet, maar dat valt erg mee. Er blijven nog meer dan genoeg heerlijke dingen over die je kunt blijven eten tijdens het afvallen.

Het betekent ook absoluut niet dat je nooit meer een koekje of een broodje kunt eten, maar als je snel wilt afvallen is het absoluut beter om deze producten tijdens het afvallen te laten staan.

Stap 2: eet groenten, vetten en eiwitten

Om van dit nieuwe voedingspatroon een succes te maken, is het belangrijk dat je voldoende energie en voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Zo zal je niet alleen snel afvallen, maar ook meer energie ervaren en over het algemeen fitter en gezonder zijn.

Tijdens het afslank proces (en daarna, als je niet wilt terug jojo-en) haal je je energie voor een heel groot deel uit gezonde vetten, en voor een kleiner deel ook uit eiwitten.

Gezonde vetten vind je onder andere in: natuurlijke oliƫn (zoals olijfolie en kokosolie), vette vis, avocado, noten, zaden en pitten.

Goede eiwitten vind je onder andere in: vlees, vis, kip, eieren, zuivere eiwitpoeder, yoghurt, noten, zaden en pitten.

Als je deze producten combineert met voldoende verschillende groenten, zal je zien dat je bruist van de energie en haast geen hongergevoel ervaart.

 

Succes